Co tam w kuchni SuChefa, czyli u mojego kulinarnego dziecka….

Suchef i LuChef mają się świetnie! Kuchnia aż wrze od inspiracji i gotowych przepisów. Co więcej – bawimy się przy tym świetnie! Tylko dieta idzie się p…. 🙁

Jednakże ostatnie nasze podjadanie nie było tak bardzo kaloryczne. A to wszystko za sprawą dyni – królowa Jesieni jest nie dosyć, że zdrowa i bardzo treściwa to w dodatku dość dietetyczna – zależy od dodatków oczywiście 😉 Zatem placki z dynii w wykonaniu SuChefa nie są tak bardzo dietetyczne, ale… kilka owoców i szczypta cukru na pewno nie zaszkodzi co nie? 😀

SuChef YT FB


Dynia zainspirowała nas tak bardzo, że postanowiliśmy wybrać się do Centrum Walzel  (FB) na Święto Dyni. Na miejscu mega zaskoczenie – DUŻO DYNI 🙂 dzieci mogły zdobić dynie, dorośli degustować przysmaki dyniowe przygotowane przez kucharzy centrum walzel m.in zupę krem z dyni, sałatkę z dynią, kluski dyniowe z rozmarynem i boczkiem, długo by wymieniać, ale najważniejsze to było ONO – PIWO DYNIOWE! Istne szaleństwo w gębie! no i dzieciaki miały mega frajdę!

 

 

Written By

Four The Same Fingers

Wyobraź sobie małą dziewczynkę w kucykach, która siedzi na dywanie przed telewizorem i ogląda jeden film za drugim, a za nią toczy się życie. Wpatrzona w ekran nie widzi nic poza ruchomymi obrazami, a jej umysł pożera historie jedna za drugą. To ja. Piszę historie i tworzę obrazy odkąd pamiętam. Filmowe, fotograficzne i te w mojej głowie. Ta umiejętność to mój silny potencjał. Wykorzystuję go w swojej sztuce i w pomaganiu innym zauważyć, że nasze życie to film, do którego scenariusz piszemy sami, a każdą scenę możemy sobie wyobrazić, bo nasz umysł ma przepiękny dar tworzenia obrazów.