Co tam w kuchni SuChefa, czyli u mojego kulinarnego dziecka….

Suchef i LuChef mają się świetnie! Kuchnia aż wrze od inspiracji i gotowych przepisów. Co więcej – bawimy się przy tym świetnie! Tylko dieta idzie się p…. 🙁

Jednakże ostatnie nasze podjadanie nie było tak bardzo kaloryczne. A to wszystko za sprawą dyni – królowa Jesieni jest nie dosyć, że zdrowa i bardzo treściwa to w dodatku dość dietetyczna – zależy od dodatków oczywiście 😉 Zatem placki z dynii w wykonaniu SuChefa nie są tak bardzo dietetyczne, ale… kilka owoców i szczypta cukru na pewno nie zaszkodzi co nie? 😀

SuChef YT FB


Dynia zainspirowała nas tak bardzo, że postanowiliśmy wybrać się do Centrum Walzel  (FB) na Święto Dyni. Na miejscu mega zaskoczenie – DUŻO DYNI 🙂 dzieci mogły zdobić dynie, dorośli degustować przysmaki dyniowe przygotowane przez kucharzy centrum walzel m.in zupę krem z dyni, sałatkę z dynią, kluski dyniowe z rozmarynem i boczkiem, długo by wymieniać, ale najważniejsze to było ONO – PIWO DYNIOWE! Istne szaleństwo w gębie! no i dzieciaki miały mega frajdę!

 

 

Written By

Four The Same Fingers

Mieszkam w szklarni. Dosłownie mój dom to szklarnia. Cóż mogę powiedzieć. Starego poniosła wyobraźnia :D nie ubolewam, bo mieszkając na dolnośląskiej wsi mam namiastkę Skandynawii.
Mam 30 lat na karku i kilka fanpage’ów. Żaden nie daje pełnego upustu dla mojego ekshibicjonizmu. To dało powód do narodzin FOURTHESAMEFINGERS. Skąd ta nazwa? Opowiem niebawem w telewizji śniadaniowej ;)
Z wykształcenia nie chwaląc się zupełnie, słaby dziennikarz, trochę lepszy kulturoznawca, marny operator ;) i całkiem niezły kierownik produkcji – filmowej – rzecz jasna.
Z doświadczenia sprzątaczka z Manhattanu (bez kitu), sprzedawczyni w 0,99$ Store z Greenpointu, tancerka orientalna, kelnerka, marketingowiec, tygodniowy kierownik działu marketingu, dosyć poważna asystentka kierowników produkcji, mniej poważny reżyser, producent, operator we własnej JEDNO OSOBOWEJ działalności gospodarczej i wreszcie stara starego i matka 6-letniego kucharza.